Trail Park Klínovec - report - Bikeheart

Trail Park Klínovec – report

Na konci července jsme vyrazili provětrat kola do Krušných hor. Původně jsme tu chtěli strávit 2 dny, ale vzhledem k předpovědi počasí jsme spaní pod širákem zavrhli a užili si jednodenní výlet. Tímhle reportem vám chceme sdělit užitečné informace, které vás třeba motivují na traily na Klínovci vyrazit. Chceme ukázat, že i s hardtailem si můžete trail park užít, i když to trochu víc drncá.

Z Plzně jsme vyrazili po hodinové montáži kol na střechu ve složení Standa, Janina a Venda. Na parkovišti pod lanovkou jsme byli v 10:30 a na první pohled to tu zelo prázdnotou. Počasí sice nebylo úplně letní, ale to vůbec nevadilo.

Parkování a permice na lano

Parkování pod lanovkou i nad lanovkou je zdarma. Můžete tu i přenocovat, je to oficiálně povolené. Toalety a sprcha jsou přímo u parkoviště a je to přístupné celou noc. U dolního parkoviště teče potůček, který může sloužit i jako lednička. 😉

Celodenní jízdné do Trail Parku stojí 750 Kč + 50 Kč záloha na plastovou kartu. Za stejnou cenu je bodové jízdné s 50 body, což se rovná 5 jízdám. 4 hodiny ježdění jsou za 650 Kč, ale podle naší zkušenosti se to nevyplatí. Jak se dočtete dál, sjeli jsme to 6x, neloudali jsme se, frontu jsme nestáli a s pauzou na občerstvení jsme jezdili přes 4 hodiny.

Na horní stanici lanovky je stojan s nářadím a skill zóna, dole je vapka na mytí kol. Navíc si u dolní stanice můžete nechat třeba pití, když to nechcete vozit s sebou.

auto na parkovisti klinovec

Hodnocení trailů a všeho kolem

Na jakém kole jsi jel/a:

S: Specialized stumpjumper evo, je to celopéro, zdvihy 160 vpředu, 150 vzadu. Jezdím na bezduších.
J: Lapierre Prorace, je to hardtail s teleskopickou sedlovkou. V pláštích mám duše.
V: Giant Liv Obsess Advanced 1, hardtail s klasickou sedlovkou, bezdušové pláště.

Co máš za vybavení – helma, chrániče:

S: Integrálka O’neill, mám ji už 8 let. Pak vozím chrániče kokolen. Obouvám boty Specialized na platformy. Pitcha sjezdový brejle mi chrání oči a jel jsem bez rukavic.
J: 2. sezónu vozím helmu IXS Trail Evo a jsem s ní naprosto spokojená. Chrániče ani brýle nevozím, ale na rukou mám dlouhoprsté rukavice 100 %. Boty mám od Spešlu, dají se vozit i na platformy, ale mám tam kufry na SPD pedály.
V: Mám helmu Specialized Tactic II, samozatmavovací brýle UVEX a tentokrát jsem měla na rukou dlouhoprsťáky. Chrániče nemám, boty mám Spešl s karbonovou podrážkou na SPD pedály.

tri lidi na kolech

Po kolikáté jsi byl/a na Klínovci:

S: Cca po 7.
J: Po 5.
V: Poprvé.

Jaké byly podmínky pro ježdění (počasí, obsazenost trailů, personál na laně):

S, J, V: Počasí bylo různé. Chvíli slunečno, pak vítr a nakonec mlha, déšť a zima.

S: Traily byly dřív lepší, nebyly tak rozbitý, upravenější. Tentokrát tu bylo fakt minimum lidí, tak to bylo super.
J: Stav trailů byl ok, myslela jsem, že to bude víc rozježděný. Ale černý trail byl víc rozbitý, než při mé poslední návštěvě. Obsazenost byla super, protože tu nikdo nebyl. Personál na laně taky super. Pokaždé mi tam nasadili kolo bez blbých řečí a pohledů.
V: Bylo to bezva, žádná fronta, volné traily, na červené to hodně odsejpalo, zvlášť když Jana nasadila vražedný tempo. Černá má super lavice, které jsem se nebála skákat, ale místy to tak drncalo, že mi padaly brýle z očí. Až dolů jsme s Janou černou nejely, tak nevím, jak vypadá její konec.

Jak se ti líbilo ježdění:

S: 2 jako ve škole.
J: 1 podtržená.
V: Za 1.

Který trail je podle tebe TOP:

S: Německá/illegal (enduro technický trail) a černá (Baron).
J: Červenej (Rubín).
V: Červenej a lavice na černým.

Máš nějaký speciální zážitek z jízdy (defekt, zvíře, bolest svalů, pád):

S: Myslel jsem, že holky budou jezdit pomaleji, ale rychtovaly to tam jako svině pytel žaludů (speciální Standova hláška, pozn. redakce). Po jízdě mě bolely akorát ruce, jinak dobrý.
J: Na černým trailu jsem 1x prorazila duši, bylo to bez pádu a asi mě trochu bolelo zápěstí.
V: Strašně mě bolelo levý stehno, zkoušela jsem vyměnit nohy, abych jela levou dopředu, ale není to ono. Myslela jsem, že mi ten sval praskne. A šlachy na rukou mě bolely ještě minimálně týden. Asi málo tréninku, nebo co.

montpaky a defekt

Kolikrát jsi jel/a dolů:

S, J, V: 6 jízd za den.

Komu bys návštěvu trailů doporučil/a:

S: Může celá rodina – zvlášť na modrý trail/Azuro, který jsme tentokrát vůbec nejeli. S 6letým děckem úplně v klidu.
J: Všem od začátečníků po zkušené jezdce, ale chce to nějaké zkušenosti. Nedovedu si představit, že někdo úplně bez zkušeností si půjčí kolo a pojede.
V: Za mě to chce nějakou fyzičku a alespoň základy techniky jízdy v terénu. Nevím, jak vypadá ten nejlehčí trail Azuro, ale červenou bych si asi bez tréninku neužila. Nejsou tam ovšem žádné nečekané skoky.

Vrátíš se sem?

S: Určitě.
J: Ano, doufám v to.
V: Snad jo a vezmu sem i Filipa!

tri lidi na lanovce