Bikeheart 2. etapa - Bikeheart

Bikeheart 2. etapa

Hola amigos! Hádej, co děláme, když nejezdíme na kole? Jasně, chodíme do práce, vaříme, pereme, uklízíme… ale hlavně v jednom kuse opravujeme zadní část Bikeheart Centra cyklistiky, aby byl prostor pro sport, kulturu a vzdělávání co nejdříve hotový!

Hudebníci a obrazy v Centru cyklistiky
Obnovujeme společenský sál! Pro výstavy, koncerty, přednášky, worshopy, firemní akce a samozřejmě sport!

Jak bude vypadat společenský sál centra cyklistiky

V 2. etapě rekonstrukce dáváme do kupy bývalý společenský sál – předchozí nájemci ho využívali jako truhlářskou dílnu a provedli řadu nešetrných zásahů. I když je to často neskutečná práce, určitě to zmákneme. Teď jsme v pomyslné polovině rekonstrukce, tak jsme otestovali, jak to tu bude slušet výstavám a koncertům. Ukázalo se, že to bude pecka! A že cyklistům to šíleně sluší i v civilu a až bude hotovo, bude ta krása ještě násobně větší.

Prostor bude stejně jako první etapa Bikeheartu sloužit nejen členům spolku, ale i veřejnosti – ostatním sportovcům, sportovním klubům, milovníkům kultury a vzdělávání. Kapacita prostoru je 110 lidí, přidáme skřínky pro úschovu osobních věcí, založíme půjčovnu dětských kol, přidáme toalety a bude to.

Vizualizace prostoru Centra cyklistiky
Jak bude vypadat 2. etapa Bikeheart Centra cyklistiky

Průběh a financování rekonstrukce centra cyklistiky

Příští týden rozvoranou podlahu konečně pokryje hladký beton. Příští rok máme v plánu zaklopit stropy a instalovat topné panely. Aby to klaplo, potřebujeme i Tvou pomoc! Takže jestli se Ti líbí, co děláme, podpoř nás prostřednictvím Darujme.cz, dej nám tip na grantový program nebo nabídni pomoc při rekonstrukci. Kus Bikeheartu tak bude i Tvůj!

V roce 2022 se nám na rekonstrukci podařilo získat 150 000 Kč z grantového programu Prazdroj lidem, 80 000 Kč díky spoustě vyježděných kilometrů v aplikaci EPP pomáhej pohybem od ČEZu a 101 000 Kč od mnoha úžasných fanoušků, kteří už přispěli přes Darujme.cz. K dnešnímu dni náklady na rekonstrukci za rok 2022 dosahují 608 967 Kč. Celkem 277 967 Kč jsme do rekonstrukce vložili z provozu centra cyklistiky a osobních vkladů členů spolku.


Členka Bikeheart přispívá na rekonstrukci Centra cyklistiky

Co jsme za tuhle částku zrealizovali: Kompletní rozvody elektřiny, instalatérské práce včetně pořízení přečerpávací nádrže, rastry na stropní sádrokarton, oprava vnitřních zdí – ruční nahození maltou, perlinka, štuk. A konečně betonování, které proběhne příští týden.

Rok 2023

V příštím roce chceme zaklopit stropy protipožárním sádrokartonem, což nás vyjde cca na 236 000 Kč. Pro vytápění jsme zvolili sálavé stropní panely, které budou stát dalších 289 000 Kč. Aby byla budova opět reprezentativní i zvenku, musíme si připravit 183 000 Kč na fasádu. Rozšíření toalet a stavba příček bude stát téměř 200 000 Kč. Pak už jen vybavit prostor nábytkem, sanitou, světlem a sportovním náčiním. Nikdo neříkal, že to bude lehké. Naopak nás od toho spousta lidí odrazovala. Ale každý krok, kdy jsme k cíli blíž je o to sladší! Zažij to taky!