První 2 měsíce na kole s Bikeheart - Bikeheart

První 2 měsíce na kole s Bikeheart

Kdo by to byl řekl, že už se blíží 10. vyjížďka cyklistů sympaťáků a cyklistek sympaťaček ze stáje Bikeheart?! Pro mě je to senzace. Na první společnou cestu jste se nechali zlákat 8. dubna a od té doby jsme spolu najezdili 640 km. Na plácku u Štruncáků se v různých kombinacích vystřídalo 31 cyklistů a cyklistek, kteří se chtěli v tutý partě svézt! Bomba, co? Ať už jste s námi jeli, chystáte se jet, nebo Bikeheart sledujete jen z povzdálí, mrkejte, co máme za tu krátkou chvíli všechno za sebou.

8.4.2018 První pokus o společné bikování
Několik let po sobě se snažím objevit partičku cyklistů, se kterými bych sama bo s Jírou mohla pravidelně jezdit. Partičku, která cyklistiku miluje, užívá si jí a nijak to nehrotí. A furt nic! Ne že bychom se občas v super partě nesvezli, jen to nikdy nemělu tu pravidelnost, přiměřenou rychlost atd. Takže nezbylo nic jiného, než takovou partu seskupit. Fb události se tvoří jedna báseň, a tak jsem jedno sobotní dopoledne vytvořila tu první – z Plzně na Březinu. Druhý den se na startu k milému překvapení objevilo 8 lidí a další 2 jsme nabrali cestou. Parádní začátek! Ujeli jsme 66 km a nakonec se povedlo objevit i otevřenou restauraci. O téhle cestě už tu článek je, tak jedem dál! 😉

15.4.2018 Letíme do Letin
Snad proto, že cílem druhé vyjížďky byl pivovar, se tohle ráno před Sokolovnou ve Štruncových sadech hemžilo 7 cyklistů a já. Kluci celou cestu mluvili o nedostatku holek na kole, takže vznikl plán uspořádat kratší a méně náročnou girls friendly vyjížďku.

20.4.2018 Na MTB z Železné Rudy do Plzně
S volným pátkem jsem se rozhodla naložit takhle: pojedu vlakem do Rudy a odtud přes Pancíř zpět domů. Jen tak z plezíru jsem k tomuhle nápadu vytvořila událost a ani jsem nečekala, že se někdo přidá. Na Šumavu se nechala zlákat i kolegyně z práce, Miru, aniž by věděla, co jí vlastně čeká. 🙂 Ještě na nádraží se přidal Kuba a na poslední chvíli do vlaku naskočili Pavel s Lukášem. Hustý, nakonec nás je 5! S jedním defektem jsme ujeli 105 km a největší obdiv patří Mirce, která tuhle trasu objela v plátěných kraťasech, keckách, bez košíku na pití a s batohem na zádech. Cestou mě určitě několikrát proklínala, ale protože je fakt dobrá, v neděli s námi jela zas!

22.4.2018 Konečně Girls Friendly
Zlákat holky na kolo je výrazně těžší, než lákat kluky. Na trasu 45 km dlouhou a s dostatečným množstvím zastávek jsme nakonec vyjeli v poměru 3:4 ve prospěch kluků. Na Býkově se nám o zábavu postaral Jíra, který se s rádoby vtipným hospodským vůbec nepáral, a když nám řekl, že “pivo by nebylo!” rovnou ho poslal do ehm… ehm. Tak jsme popojeli do Hromnice a odtud do Pivovaru Radouš. Pak ještě na jídlo do Stodolní hospůdky a vopatrně domů.

29.4.2018 Na skok do Všerub a přes Líšťany dom
K naší ustálené partičce se přidávají další 3 nováčci a pádíme na kávičku k Lubošovi do Všerub. Po eňo ňuňo pohoštění, super dávce kofeinu a chvilce relaxu jsme sjeli na oběd do Líšťan a odtud nás Kamča provedla lesní a polní cestou mimo původně plánovaný asfaltový úsek. Protože si tu cyklistiku umíme udělat fakt hezkou, dali jsme si ještě štrúdlpauzu v Cyklobufetu na Štuperku. Skoro to vypadá, že se celý den jen cpeme, co? 🙂

6.5.2018 S Mirošákem do Mirošova
Já se “flákám” v Italských Alpách, tak za mě přebírá velení Jíra. Kam jinam by mohl jet, než do Mirošova, že jo?! Parta je zase o 4 kousky větší a z vyprávění a fotek je jasné, že se to opět všechno povedlo: počasí, nálada, trasa, oběd v Mirošově, krátká zastávka v Pohostinství na Hádkách.

8.5.2018 Sváteční překvápko
Co s volným úterkem? Jíra naplánoval sváteční překvápko. Překvápka se nikdo nezalekl a 12-ti hlavá parta si zabikovala do Stříbra a zpět. Zase k tomu nemám moc podrobností, protože tou dobou sedím v minibusíku na cestě z Itálie domů. Když se připojíte na vyjížďku, tak vám to určitě někdo z účastníků rád převypráví.

12.5.2018 První silniční gruppen švih
Tahle akce předčila všechna má očekávání. Obecně je více bikerů než silničářů a přece je nás na startu 10 a z toho 4 holky! Mám jen 1 zkušenost s ježdením ve skupině, a to tu včerejší, kdy jsem na vteřinu nedávala pozor a z náby vyrvala 2 dráty. Protože mám Jíru a Jíra je kouzelník, jsem tu, ale přiznávám, že mám trochu obavy, abych si tenhle svůj kousek nezopakovala. Objeli jsme 75 km dlouhý okruh průměrnou rychlostí 26 km/h a to je můj osobní rekord! Spousta radosti a na závěr pizza na Slávce. Silniční vyjížďku si ještě určitě zopakujeme!

20.5.2018 Na MTB přes Jelení vrch
Blížíme se do finále tohohle shrnutí. Minulou neděli jsme bikovali jako diví. Většina trasy vedla v terénu po trailech a lesních cestách až na Jelení vrch, který se ve skutečnosti jmenuje Jetelový, a odtud na oběd do Tlučné. Až na to čekání se i tahle Bikeheart akce povedla. Cestou navíc vznikl nápad udělat si Bikeheart piknik, tak už vybírám datum, kdy si tuhle offbike sešlost uspořádáme.

Jsem moc zvědavá, kolik nás bude na té “jubilejní” 10. vyjížďce. Jestli všechno klapne a rozbušíme další bikerská srdce, dám projektu Bikeheart pořádnou štábní kulturu, aby se ta radost z cyklistiky mohla šířit dál a dala dalším a dalším lidem důvod jezdit na kole, milovat přírodu a bavit se v partě podobně založených lidí! Moje ruka na to 🙂