Bikeheart speciál - video z vyjížďky do Plas - Bikeheart

Bikeheart speciál – video z vyjížďky do Plas

V sobotu večer jsem měla nervíky jak před maturitou. Na stránce události “Bikeheart vyjížďka do Plas” svítila číslice 41 – se zúčastní nebo má zájem. To je 4x víc lidí, než obvykle. Říkala jsem si, že všechno musí klapnout: nesmíme se poztrácet, musíme se vejít do restaurace a nečekat na jídlo 2 hodiny, snad se cestou nerozsekáme atd. Ještě večer jsem si připravila batoh plný tyčinek, gelů, hořčíku, formulářů na GDPR (…) a samolepek. Taková příprava se u mě jen tak nevidí!

Ráno jsme s Jírou vyrazili s pěknou časovou rezervou a přeci už na srazu 4 bikeři vyčkávali. Budete se divit, ale dorazila i bikerka ze Žatce a biker z Plané u M.L. Nakonec se nás sešlo 20 a svižným tempem jsme se přes Třemošnou a Horní Břízu dostaly převážně lesem do Plas. Po super obědě u Rudolfa jsme si projeli singlík do Nebřezin, kde se 20-ti hlavá skupina rozdělila na silniční a terénní gang cestou do Obory. Z tohohle úseku máme video. Koukejte až do konce, je tam fajn lávka! Viď, že jo, Věrko 🙂

Z Obory jsme jeli zase všichni společně po žluté turistické značce k nejmenší rozhledně v okolí a po louce, lesní cestě a šotolině kolem Hromnického jezírka do Žichlic a přes louku dál až do Třemošné.

Akci jsme zakončili společným pivkem a bylo bezva, že se žádná z mých obav nenaplnila. Díky moc všem účastníkům a Jirkům průvodcům za pomoc se zvládnutím celé akce. Ujeli jsme 72 km, nastoupali 971 m a to je senzační výkon!

Na další vyjížďky ještě vychytáme:
2 skupiny vzniknou hned na startu a pojedou pár minut po sobě. Bikeři, co se nechtějí uhnat, nebudou pod tlakem závodníků v čele skupiny a pojedou si volnější tempo, takže celá vyjížďka bude příjemnější.

Dejte vědět, co můžeme na další vyjížďky zlepšit, ať je Bikeheart světovej! 🙂