Italské značky pro cyklisty na rok 2019 - Bikeheart

Italské značky pro cyklisty na rok 2019

Včera mě Jíra vyvezl na předváděčku společnosti Lom Trading, kterou založil Luboš Lom – skvělý český cyklista, který v roce 1994 absolvoval jeden z nejdelších sólo úniků (134 km) při slavné klasice Paříž – Roubaix. A tahle jeho společnost dováží do ČR helmy, tretry, cyklistické oblečení, brýle i kola italských výrobců.

Protože ty značky nejsou až tak profláknuté, něco málo o nich napíšu. Může se to hodit, až budete zoufale hledat helmu, která bude dobře sedět a mezi běžně dostupnými značkami nic nenaleznete.

Helmy Briko:
Značka Briko čerstvě inovovala své logo a používá ho jako stěžejní grafický prvek na svých nadčasových helmách i oblečení. Helmy jsou elegantní a můžete si vybírat z mnoha atraktivních barevných kombinací. Velkou výhodou je jejich nízká váha (250 – 270 g), odvětrávací systém, dotahování kolečkem (roll-fit) i přívětivá cena kolem 3 000 Kč.

V nabídce pro příští rok jsou i stylové helmy pro citybikery – váha je pouhých 260 g a každá helma je vytuněna textilním kšiltem, takže trochu retro!

Tretry Vittoria:
To je něco pro mě! Protože se poohlížím po silničních tretrách ve velikosti 36, zaujaly mě botky Alise s nylonovo-karbonovou podrážkou a utahováním na Boa. Ještě o kus hezčí jsou tretry Stelvio,ale ty začínají až na velikosti 38… (Mé uplně první tretry byly Sidi ve velikosti 41 a vycpávala jsem si je vatou. Už se k tomu nechci vracet.)

Oblečení Rosti:
Rosti je oblečení pro rošťáky. Jejich styl je velká divočina. Dělají různé střihy, takže vynechám pasáž o tom, jak to sedí nebo nesedí, protože je to jako s každým jiným oblečením, každému sedí něco jiného. Vyfotila jsem 2 dresy inspirované Warholem a Pop Artem. Motiv je přenesený i na kraťasy a ponožky. Mně osobně se to moc nelíbí, ale proti gustu žádný dišputát.

Kola Bottecchia:
Týpek, po kterém se tahle kola jmenují, byl italský silniční cyklista a první Ital, který vyhrál Tour de France, Ottavio Bottecchia. V roce 1924 začal společně s Teodorem Carniellim vyrábět silniční kola a dnes na značku nesoucí jeho jméno narazíte v Evropě, Austrálii, Japonsku a USA. Na včerejší předváděčce mě zaujaly modely Zoncolan (karbon) a Stelvio (ALU) – obojí na Shimanu XT – Deore. Stelvio lze pořídit za necelých 28 000 Kč a Zoncolan za necelých 40 000 Kč, takže je to další značka ke zvážení, pokud jste se rozhodli začít jezdit a hledáte pěkné nové kolo za rozumnou cenu.

Předváděčka byla až v Černé Hoře (kousek nad Brnem). Moc pěkná oblast je ten Moravský kras, což nás namotivovalo sem příště vyrazit na víc dní kolmo a omrknout cyklostezky i singltrail Jedovnice. Jen na D1 už mě asi nikdo nedostane… je to fakt očistec. Jezděte na kole a vyhýbejte se D1, bude vám líp! 🙂