Nedělní trip - z Plzně na Březinu - Bikeheart

Nedělní trip – z Plzně na Březinu

Včerejší nedělí jsem odstartovala pravidelné skupinové vyjížďky na MTB. Hned tahle první bajková ukázala, že v partě je jednoznačně větší zábava a každý se může podělit o své oblíbené cesty s ostatními, což každý biker uvítá.

Svolávací nástroj je fb stránka bikeheart. Fajn překvápko bylo, že místo 4 nahlášených bajkerů se nás sešlo hned 8 a cestou jsme nabrali další 2 bikery. Z Plzně jsme jeli po cyklostezce přes sv. Jiří na Doubravce až do Chrástu, kde je za vlakovým přejezdem cesta podél kolejí, pak přes železniční most, pod kterým teče Klabava (kdo má strach z výšky nebo z vlaku to může objet po silnici) a napojili jsme se na červenou turistickou značku až do Sedlecka. Ze Sedlecka jsme na chvíli použili silnici do Všenic, ale když je sucho, dá se jet dál po červené k řece a u Korečnického mlýna přejet na zelenou. Jen se připravte na pár brodů.

Zelená ze Všenic pokračuje dál do Stupna a na Březinu. Tady jsme si udělali selfíčko 🙂 🙂 🙂 a po žluté TZ jsme dojeli do Volduch a po asfaltu na oběd do Svojkovic. Jenže!!! Super bezva motorest, kde jsme se vždycky skvěle najedli, je ZAVŘENEJ! 10 kručících žaludků bylo odkázáno na zásoby v baťůžku.

Ve Svojkovicích už nic není, takže nám nezbylo nic jiného, než doufat, že se najíme v Rokycanech. Tam vede cesta kus po silnici a u hřbitova začíná lesní modře značená cesta. Vede lesem a kolem rybníku až do Rokycan.

Najít na začátku jara hospodu se zahrádkou, nebo alespoň místem, kam si schovat a zamknout kola, je velká výzva. Naštěstí jsme narazili na retauraci Vignetta, která je pro zablácené cyklisty trochu hogofogo, ale zase tu bylo volno pro kola i pro nás. A jídlo dobrý, teplý. 🙂

Z Rokycan je nejkrášnější cesta po zelené TZ kolem vodní nádrže Klabava. Je to takový singlík lesem a vyjedete přímo v Klabavě. Odtud vede buď cyklostrasa 3 přes Ejpovice do Plzně, nebo si to můžete ještě zpestřit po žluté nad Ejpovické jezero. My jsme si to zpestřili (díky Kamčo) a stihli jsme i kousek MTB závodu. Pak už jsme se napojili na tu cyklotrasu 3 a vyjeli jsme přes Kyšice nad přivaděč do Plzně a po chvíli odbočili do lesa na zelenou TZ, která buď pokračuje na Švabiny, nebo se po singlíku svezete do Božkova.

Ujeli jsme 65 km skoro furt v terénu a nastoupali jsme 700 m, takže jízda to byla vydatná, ale krásná! Příští týden vyrážíme zas, a pak zas, tak se přidejte, ať poznáte nové lidi, nové cesty, nové hospody. 🙂