Stará škola Chudenice na silničce - Bikeheart

Stará škola Chudenice na silničce

Jednou za čas naložíme s Jírou kola do auta a jedeme objevovat cesty kus za Plzní. Tenhle víkend jsme vyrazili do Chudenic, protože večer tu měla kámoška ze sboru Pilsen Voice koncert. Kdo mohl tušit, že v kostele, kde se koncert konal, bude zima jak v márnici a vydržím tu klepat kosu jen na 3 songy?! I tak, jako samozvaný hudební kritik, musím uznat, že jim to zpívá náramně! 

Nejlepší jídlo - wafle GU! Mňamka. Lepší než tatranka!

Teď zpátky k cyklistice (s krátkým úvodem): Chudenice leží kousek od Klatov a je to vesnice (městys) s minipivovarem Stará škola.Historie Chudenic se pojí s rodem Černínů, kteří sídlili ve Starém zámku – teď je v něm muzeum. Víc o historii vám poví wiki.
Na silničkách jsme vyrazili na trasu Křenice, Ptenín, Merklín, Buková, Staňkov, Osvračín, Blížejov, Milavče, Hradiště, Kanice, Koloveč, Chocomyšl, Lučice a Chudenice.

Do Kolovče jedině kolmo

 Téměř na celé trase je naprosto skvělý asfalt a potkali jsme minimum aut. Jestli si chcete na silničce užít trochu přírody, určitě zkuste tenhle okruh. Trasa je fajn i pro první jarní kilometry nebo pro začínající cyklisty. Celé to má 55 km a nastoupáte něco kolem 500 metrů.

Tady ta cesta odsejpá jedna radost!

 Kdyby nás netlačil čas, vyjeli bychom si ještě na rozhlednu Koráb, která je kousek od Kdyně. Přímo v Chudenicích je rozhledna se jménem k sežrání: Bolfánek (prej odvozenina od Wolfganga), kolem které se projíždí cestou z Lučice. Pod rozhlednou je empírový zámek Lázeň a Americká zahrada, kde by se to relaxovalo…

Americká zahrada - foto v letu z kopce

Cestou si užijte tu pohodu, která ze všech vesniček vyzařuje. Když budete mít dost času a sil, vyjeďte si na Koráb. Tady se můžete kochat výhledem na Šumavu a Domažlice a trochu se občerstvit (tlačenka a pivo to jistí). Vyjížďku doporučujeme zakončit v už zmíněném pivovaru Stará škola. Najdete ho proti kostelu 😉
Ještě sem určitě vyrazíme, protože je tu fakt krásně. Sledujte bikeheart na fb, kde jsou naplánované společné vyjížďky a třeba se tu svezeme společně!