Cesta z města na Hádky - Bikeheart

Cesta z města na Hádky

Cesta z Plzně na Hádky na kole je skvělá! Za prvé proto, že Pohostinství na Hádkách má vždycky připravenou teplou polévku a čerstvý domácí chleba, který si můžete dát také se sádlem, a za druhé proto, že většina trasy vede mimo silnice, takže se nemusíte strachovat o svůj život a na plno si užívat jízdu.

Spokojenej cyklista

 Startujeme v Plzni na Slovanech a jedem po cyklostezce přes Škoda Park v Doudlevcích a Černice, až se vyhrabeme pod Radyni. Jestli si chcete užít kopečky, tak klíďo vyjeďte až nahoru, my si to necháme až na příště. Pak je bezva sjezd do Šťáhlav. Vede po červené turistické značce přes pole a vyhnete se zase kusu silnice. Ze Šťáhlav je nejlepší jet přes nádraží Bažantnicí k rybníku u zámku Kozel a odtud už je to po modré turistické značce na Hádky kousíček. (Neodbočovat po modré značce u hájenky nad Hájkem, nebo to kolo ponesete ze stráně. Raději pokračujte po asfaltu pořád za nosem a na křižovatce jeďte doprava po cyklostezce.) Tak a teď ten čaj, pivo, gulášovka, bábovka, chleba se sádlem a spousta dalších dobrot.

 Až se najíte a trošku si vorazíte, můžete jet buď z kopce do Kornatic a po silnici zpátky do Šťáhlav, nebo si vyšlápnout kopec kolem chaloupky pana Chaloupka (večerníčky, víte, že jo?!) do Nevidu a po málo frekventované silnici směr Rokycany pod rozhlednu Kotel. Když dojedete k parkovišti pod Kotlem, projedete ho na modrou turistickou značku a sjedete terénem až do Kamenného újezdu a po cyklostezce do Rokycan. V tomhle období bláta je nejlepší cesta z Rokycan do Plzně po cyklostezce č. 3. Vede přes Klabavu a Ejpovické jezero až na Doubravku.
Celý okruh zpátky na Slovany má 52 km. Užijete si terén, asfaltové cyklostezky, hladkou silnici, kopečky i rovinky. No a když začne pršet, jako dneska hned několikrát, vždycky je kam se schovat. Vyrazte prohnat své kolo třeba hned zítra, když je to Velikonoční pondělí! 😉