Všechny MTB stopovačky na jednom místě - Bikeheart

Všechny MTB stopovačky na jednom místě

Jaro je tu coby dup! Mrazivé dny se s námi loučí, tak je nejvyšší čas začít objevovat nové trasy na cyklovýlety, ladit formu, trénovat techniku a těšit se z jízdy na kole. Během celého toho už skoro rok trvajícího covidového nečasu jsme vymysleli několik MTB stopovaček, které si můžete kdykoliv zopáknout.

Rychlovka na zahřátí

Těhlech 15 kiláčků zvládnete, i když: s cyklistikou začínáte, musíte být do oběda doma, potřebujete se jen trošku vyvětrat po práci, je zima až praští, ještě jste si po zimě “neoseděli zadek…” Tahle trasa je dobře sjízdná na gravelu, na MTB levou zadní.

Přes rybníky na Bílou Horu

Přidávat se musí postupně, tak oproti první trase přihodíme pouhý 1 kilometr. Začátek je stejný – pěkně na pohodičku na Bolevák, ale místo směrem ke Kamennému rybníku si to poštrádujete kolem rybníku Vydymáčku až k betonové zdi, kde to bude chtít trošku šlápnout do pedálů a zastavit se až na vrcholu kopce na kraji Sence. Odtud už to bude za odměnu z kopce až ke sv. Jiří! Sjízdné na MTB i na gravelu.

A do Pytle!

Tuhle lokalitu na kole milujeme! Město necháte za zády, jen co se po cyklostezce dostanete do Lobez. Božkov už jen tak líznete a jste v lese! Z Pytle se napojíte jen na chvilku na silnici, která vede z Letkova, a za cca 250 metrů zase do bezpečí na štěrkovou cestu podél přivaděče. Když budete mít po sjezdu do Kyšic a do Červeného Hrádku přebytek energie, můžete se ještě chvíli motat kolem Chlumu. Celá trasa je sjízdná na MTB i gravelu.

Na kole z Plzně do Šťáhlav a zpět přes 3 kopce

Už se těšíme, až si tenhle okruh začátkem jara zase projedeme! Je to parádní svezení voňavými lesy a za každým stoupáním vás odmění krásný sjezd. Trasa je téměř 40 km dlouhá, sjízdná na horských kolech a převýšení 570 m dobře prověří vaší formu.

MTB výjezd na Kokotské rybníky

Dalších téměř 600 výškových metrů na 37 km si do své sbírky přidáte, když se vypravíte přes Chrást na Kokotské rybníky. Cestou zpátky se pokocháte pohledem na Ejpovické jezero a než se nadějete, jste zpět v Plzni. Trasa je vhodná pro MTB, případně pro zdatné gravelisty.

Cyklovýlet na mohylu u Dobřan

Když jsme to mohli jet na Nový rok, můžeme to jezdit po celý rok. 😁 Stopovačka do Dobřan je svižná, a když nebudeme počítat zlatý hřeb jízdy – výšlap na mohylu, je to samá rovinka!