Restaurace a kavárny, kde si hýčkají cyklisty - část 2. - Bikeheart

Restaurace a kavárny, kde si hýčkají cyklisty – část 2.

První porce doporučení na restaurace a kavárny, kde se budeme my, cyklisté, cítit dobře, se vám líbila, a tak pokračujeme ve zkoumaní. Tentokrát jsme oslovili podniky napříč Českou republikou, abychom věděli, kam se během delších výletů a dovolených vydat.

Sokolovna Bolevec
Ledecká 333/19, 323 00 Plzeň 1-Bolevec
Před pár lety došlo ke kompletní rekonstrukci hospody Sokolovna Bolevec. Změnila se v moderní designový prostor, který je rozdělený na plesový sál s vlastním barem a restauraci s tankovým Prazdrojem. Od jara do podzimu je otevřená zahrádka přímo před vstupem do restaurace a druhá zahrádka pod korunami stromů, kde se pořádají např. grilovací akce, je otevřená podle počasí.

Počet parkovacích míst pro kola: cca 20
Voda do bidonu zdarma na požádání: ANO
Zapůjčení základního nářadí: ANO

Comix Kitchen & Bar
nám. Republiky 14a, 301 00 Plzeň 3
Restauraci s prostornou zahrádkou najdete v jednom z rohů plzeňského náměstí. Je známá díky svému šéfkuchaři Václavovi Matouškovi, který umí udělat parádní promo pro podnik, kterému svým kuchařským řemeslem „vládne.“ Na zavedení služeb na míru cyklistům se pracuje, tak zatím berte jako výhodu, že ač v přímém centru města zde bez problému zaparkujete větší množství kol a v nejbližší době dostanete vodu do bidonu.

Comix Kitchen Bar

Počet parkovacích míst pro kola: cca 50 volně v prostoru zahrádky
Voda do bidonu zdarma na požádání: plánuje se

Pivovar Kolčavka
Nad Kolčavkou 907/8, 190 00 Praha 9
V pražské Libni je od roku 2014 nedaleko stanice metra B Palmovka – a hlavně přímo na cyklostezce A26, která vede z Hloubětína podél řeky Rokytky, akciový Pivovar Kolčavka. Jejich pivo můžete znát i z návštěv restaurace Eska v Karlíně a tady, přímo u zdroje, si můžete po dlouhém řádění na kole vychutnat burger, steak i salát.

Počet parkovacích míst pro kola: 20 – 30
Voda do bidonu zdarma na požádání: ANO
Plánované služby: základní servis

KOVÁRNA kavárna
Čeladná 724, 739 12 Čeladná
Teď pozor! Zabrousili jsme do Beskyd. V Čeladné se stará kovárna proměnila v novou kavárnu, kde se každý den pečou domácí ovocné koláče jak z pohádky! Nejeden cyklista se tu nechá očarovat výhledem do přírody i skrz prosklené stěny do kavárny. A kdyby vás snad ta nekončící pohoda unavila, probere vás skvěle připravená káva. Vždy si můžete vybrat ze 2 variant, protože tu mají mlýnky 2.

Počet parkovacích míst pro kola: 10 ve stojanu, další volně po zahrádce
Voda do bidonu zdarma na požádání: volně k doplnění v umývárnách

Bajkavárna
Lešetín II 7147, 760 01 Zlín
Zlín – město, které na nohy postavil a obul Baťa, má pěknou Bajkavárnu. To je netradiční podnik v centru Zlína, který spojuje dvě vášně…na první pohled možná odlišné, ale ve skutečnosti neoddělitelné – cyklistiku a skvělou kávu! Můžete tu jen tak posedět u kávy či dezertu v prostředí s atmosférou a vůní kol, nebo koupit nějaký kousek z jejich nabídky cykloznaček.

Počet parkovacích míst pro kola: 4 do stojanu, další volně v prostoru
Voda do bidonu zdarma na požádání: ANO a s úsměvem
Zapůjčení pumpičky: ANO
Zapůjčení základního nářadí: ANO
Další služby: prodej cyklovybavení, společné cyklovyjížďky

Café Jednorožec
nám. Míru 149, 339 01 Klatovy
A jsme zase zpět v západních Čechách. Tentokrát v Klatovech, které nemůžete minout při cestě do šumavských kopců. Na kávu z pražírny Yakima Coffee, dezert či sendvič si zajeďte do přízemí Galerie Klatovy/Klenová.

Počet parkovacích míst pro kola: 5
Voda do bidonu zdarma na požádání: ANO

U Všech andělů Penzion & Bike Bistro
Revoluční 42, 463 65 Nové Město pod Smrkem
Až vyrazíte na Singltrek pod Smrkem a budete hledat klidnou restauraci nedaleko trailů, zamiřte do Bike Bistra U Všech andělu v Novém městě pod Smrkem.

Počet parkovacích míst pro kola: cca 15
Voda do bidonu zdarma na požádání: ANO
Zapůjčení pumpičky: ANO
Zapůjčení základního nářadí: ANO
Další služby: opláchnutí kola, kolárna pro ubytované