Doplňky na kolo 2019 - Bikeheart

Doplňky na kolo 2019

Mohlo by se zdát, že na cyklistických helmách, bidonech nebo batozích už není co vylepšit. Tomuhle zdání ani letos nepodlehli výrobci produktů Giro, Bell, Camelbak, Gore, Fi’zi:k a dalších značek, které do ČR dováží Progress Cycle. Minulý týden parta sympaťáků z Progress Cycle představovala novinky pro rok 2019 v Náměšti nad Oslavou, a protože jsem holka zvědavá, byla jsem se tam taky mrknout.

Vezmu to pěkně od hlavy k patě. Přepokládám, že spousta z vás měla nedávno cyklistickou helmu na hlavě. Možná jste si chtěli při pauze nebo dlouhém výjezdu do kopce odložit brýle do helmy, jako to dělají profíci, ale brýle tam prostě ne a ne držet. Tak teď už nějakou chytrou hlavičku napadlo, že se to dá poměrně snadno vyřešit – v otvorech, do kterých pasují nožičky brýlí, se objevila guma! Heuréka! Brýle pěkně drží na svém místě.

Tohle samozřejmě není jediná novinka ve světě helem. Giro uvádí na trh helmu Aether, kterou vozí třebas Richie Porte. Je to elegantní lehoučká helma, která se skládá ze 2 oddělených částí. Ty po sobě kloužou např. jako kloub v kloubní jamce a v případě nárazu se zastaví jen tvrdá vrchní část, zatímco vnitřní část pokračuje v pohybu a utlumí náraz. Nejlépe to vysvětlí video:

Vzhledem k tomu, že se jedná o zlepšovák s důrazem na bezpečí cyklistů, věřím, že se stejná technologie časem objeví i u dalších modelů. Nyní je pouze u tohoto TOP modelu, který bude k dostání za 7 699 Kč.

Giro má ve své nabídce pro rok 2019 i velmi povedené kousky za dostupné ceny. Jsou to helmy Syntax MIPS (silniční) a Artex MIPS (MTB). O tom, co znamená zkratka MIPS používaná u helem Giro a Bell, se dočtete např. ZDE.
Pokud sháníte levnou helmu, mrkněte na nabídku od výrobce Bell. Ceny začínají už na 1299 Kč.

Co nového se asi může dít ve světě batohů? Camelbak přišel s batohem K.U.D.U. Trans Alp, který má speciální kapsu – hádejte na co? Na náhradní baterku pro elektrokolo… To mě podrž. Svezla jsem se na elektrokole 1x a nějak jsem nemohla zkousnout ten pocit, že to jede skoro samo a já se vlastně flákám. Ale chápu, že to má své zákazníky, pro které je elektrokolo skvělou možností dál sportovat i přes různá omezení.

Když už jsem u Camelbaku, vzpomenu vychytávku u bidonu. Lahve na kolo se blbě myjou. Nejhůř ze všeho se myje víčko, kde zůstávájí usazeniny a za nic na světě nejdou vymýt. A tady se také někdo zamyslel, až vymyslel rozebíratelné “picí ústrojí.” Řekla bych, že to hodně lahvím zachrání život.

Značka Gore spojila své síly se známým závodníkem Fabianem Cancellarou, který (jak vtipně podotkl produkťák během prezentace) nesedí jen v Cancelláři! Fabian teď pomáhá zlepšovat vlastnosti cyklistického oblečení do každého počasí. Na trhu se objeví velmi lehké a prodyšné cyklistické oblečení vhodné pro jízdu velmi dlouhých vzdáleností – najdete pod názvem Oxygen Light jersey/Oxygen CC bibtights short+, a lehká cyklistická bunda s membránou Gore-Tex – One Gore-Tex Active bike jacket.

Druhou novinkou u Gore je rebranding membrány Windstopper na Gore-Tex Infinium. ​Až tedy někde potkáte takovou visačku, víte, že jde o starý dobrý Windstopper.

A už jsme u nohou! Na nohy se v Náměšti nad Oslavou předváděly botky Giro a Fi’zi:k. To už jsem ale nedávala moc pozor, a tak sdílím aspoň fotku bot, které se mi moc líbí.