Výběr 4 top cyklovýletů - Bikeheart

Výběr 4 top cyklovýletů

Tak jsme zase tam, kde jsme byli na jaře, co? Skupinové ježdění je fuč, ale podzimní příroda láká k výletům na kole i pěšky. Tak osedlejte svá kola a vyražte nabrat energii někam do lesů! Nadýchat se čerstvého vzduchu a nechat se okouzlit pohledem na parádně vybarvené listí vás může jen posílit!

Do Dobřan, abychom se z toho nezbláznili!

Když máte na bikování jen chvilku času, naplánujte si cestu do Dobřan a ještě kousek dál! Z Dobřan směrem na Vstiš je mini “Stonehenge.” Za prvé jsou odtud pěkné fotky, za druhé je to z Plzně coby kamenem dohodil.

Výšlap na Kokotské rybníky

Název nic moc, o to větší nádhera na pohled! Krásnou projížďku zažijete, když si z Plzně vyšlápnete na rozhlednu Chlum, pak to povalíte z kopce do Chrástu a kolem koupaliště v Nové Huti vyšlápnete po modré turistické značce kopec na Kokotské rybníky. Tady se i před deštěm schováte po dřevěným přístřeškem a můžete se pustit po zelené značce do Klabavy. A protože vody není nikdy dost, zpátky do Plzně to vezměte kolem Ejpovického jezera.

Jako poustevník

Nepomuk se může chlubit i jinými krásami, než je Zelená Hora, kterou proslavili Černí baroni. Taková Poustevna mezi Nepomukem a Prádlem se dá v pohodě navštívit i na kole (cestou do kopce si jistě zlepšíte fyzičku), pravděpodobně tu nenarazíte na živou duši a ještě budete mít pěknou fotku na památku! 😁 Když se navíc do Nepomuka svezete vlakem, můžete jet zpátky do Plzně pěkně za svoje.

3 skály jedním tahem

Nene, tohle není horolezecké okénko. Je to další tip na cyklovýlet “za bukem.” Cesta z Plzně na Radyni je do detailu popsána tady, takže první skalní lokalita je jasná – všechny ty budráky kolem Radyně stojí za to navštívit. Cestou z Radyně do Šťáhlav naberte dost sil, čeká vás totiž další stoupando grando, tentokrát na Melicharku. Melicharka je malý skalní útvar s obřím výhledem na okolní krajinu. Široká lesní cesta (je už označkovaná jako cyklotrasa, ale v mapách furt není) navíc pokračuje rovnou k Sedlecké skále, tudíž vás nečeká žádné kličkování, ale přímý let.

Užijte si to a těšte se na zimní společné vyjížďky, které věříme, že brzy budeme moct naplánovat!