Příběh: Já a moje nové kolo - Bikeheart

Příběh: Já a moje nové kolo

Patříte mezi nenápadné pozorovatele Bikeheart a sbíráte odvahu přijet na některou z našich vyjížděk? Přečtěte si příběh jedné z našich nových bikerek. Terka se k nám přidala letos 6. dubna a teď je nedílnou součástí plzeňské party cyklistů. Sama se nabídla, že se o svůj příběh podělí s vámi všemi, tak s potěšením její příběh sdílíme!

Když se mě Vendy, moje kamarádka a zároveň zakladatelka sdružení BikeHeart, poprvé zeptala, jestli bych s nimi chtěla jít na vyjížďku na biku, docela jsem se zasmála. Odpověděla jsem, že loni jsem na kole seděla celkem 3x a z toho 2x cestou do hospody. Navíc jsem svoje vlastní kolo ani neměla. Ale Vendy a Jíra (autoři Bikeheart), jako správní cyklisti, měli jedno kolo navíc a s ochotou mi nabídli jeho půjčení. Takovou nabídku jsem nemohla odmítnout!

Ptáte se, jestli jsem byla nervózní před první vyjížďkou? Ne, nebyla, protože jsem vůbec nevěděla do čeho jdu. A šla jsem do toho docela po hlavě, bez brýlí, bez cyklo oblečení a co to jsou nášlapy, jsem v té době ani nevěděla. Když jsem se poprvé setkala s cyklo partou, trochu jsem začala valit oči. Jeden druhého se ptal: „Kolik máš letos najeto?“, „Tak okolo 1200 km“ odpověděl. Pak se zeptali mě, kolik už mám a já na to, že 15. Teď už se ale couvnout nedalo! Vyrazili jsme a já jsem se rychle uklidnila, bylo čím dál jasnější, že tady se nejede závod, jede se pro dobrý pocit.
Tak jsem šla zkusit druhou a třetí vyjížďku a dneska už mám vlastní kolo, brýle i nášlapy. Posouvám svoje osobní rekordy vždy o kousek dopředu a té trémy, kterou mám skoro pokaždé, jestli to zvládnu, už se taky tolik nebojím. Vím, že to zvládnu a když ne, tak na mě vždycky počkají se slovy, a hlavně s úsměvem: „Jistíš nás zezadu“.

Ovšem to nejlepší na tom je, že jsem získala nové kámoše a možná i něco navíc, to si ale nechám pro sebe.?

Poznámka redakce: Terka nás rozhodně zezadu nejistí. Je to skrytý talent, a tak nám často ukazuje, jak rychle se dají kopce vyjet. Takových rozených cyklistek a cyklistů je ještě plno, tak se těšíme, až se také svezou na některé z Bikeheart akcí a třeba se stanou novými instruktory!