Zima nás nezastaví - Bikeheart

Zima nás nezastaví

Mohlo by se zdát, že cyklistika je sezónní sport a přes zimu hibernujeme, na sedlo sedá pouze prach a vypouští se naše duše i bezduše, abychom je nafoukali zas až s prvním jarním dnem. No tak to je samozřejmě omyl! Nenajezdíme toho tolik jako v horkých letních dnech, ale zase máme čas na spoustu offbike akcí. Čtěte, co jsme za mrazivých dní a večerů zažili:

Přednáška Téry Votavové o bikování v Africe
Ve čtvrtek 7.2. k nám do Plzně přijela bikerka a cestovatelka Téra Votavová, kterou možná znáte jako šéfku KolOna kempů. Udělala si ve svém hooodně nabitém programu čas, na chvíli opustila svůj zimní domov v Rakouských Alpách a podělila se s námi o své zážitky z 3týdenního bikování v jižní Africe. Fakt super vyprávění prokládala řadou videí natočených na místních trailech, fotkami a celou řadou doporučení, co a jak si sbalit s sebou na takový trip. Člověk by hned popadl batoh, zabalil kolo do krabice a spěchal na letiště, aby tu parádu zažil na vlastní kůži. S organizací téhle offbike akce nám pomohlo Bike centrum Rock Point a Specialized. Celou galerii si prohlédněte ZDE.

Nedělní klouzando grando
Hromadu čerstvě napadaného sněhu jsme nemohli nechat bez povšimnutí a vyrazili jsme na pravidelnou nedělní vyjížďku – již 2. letošní Try a Ride akci. Na startu se nás sešla nečekaně velká parta a všichni jsme ty 2 hodinky jízdy v hlubokém sněhu zvládli bez zranění. Průměrná rychlost byla teda jen 12 km/h, ale trénink to byl a ještě dost zábavný. I v zimě se dá jezdit na kole. 🙂

Beseda s Michalem Kosíkem
Sobotní odpoledne v půlce ledna jsme strávili v Zach’s Cafe na besedě s handicapovaným freeride a downhill bikerem Michalem Kosíkem. Michal je milovník adrenalinu, sportovec a sympaťák, který po jednom pádu při exhibici na Šumavě skončil na vozíku. Své vášně, bikování, se nevzdal a na parádním kole, které stále zdokonaluje, se chystá do Kanady. Během téhle přenášky se nám díky supr účastníkům podařilo vybrat 1 400 Kč, které Michalovi pomůžou dosáhnout jeho neskromných sportovních cílů. Budeme mu držet palce! Více ZDE.

Jsme partnerem aplikace Záchranka
Podporujeme smysluplné projekty, a když pomáhají zachraňovat životy, “není vo čem!” Aplikace Záchranka je jedna z nejužitečnějších věcí, které může člověk ve svém smartphonu mít. V případě potřeby stisknutím tlačítka přivoláte záchrannou službu a odešlete údaje o své poloze, takže vás záchranáři nemusí hledat po všech čertech. Nainstalujte si ji, prosím. Nic to nestojí a hodně to dává.

Od října do 8.2. jsme každý pátek sportovali hodinku a půl v tělocvičně, abychom nevypadli z formy a teď už se zase chystáme na kolo. Neděle budou ve znamení vyjížděk, v půlce března pořádáme první letošní MTB kemp pro začátečníky a mírně pokročilé a pracujeme na rozšíření Bikeheart do Prahy. Přidejte se do FunClubu Bikeheart a jezděte na vyjížďky grátis, na MTB kempy se slevou a čerpejte slevy ve výši od 10 % do 60 % u našich partnerů. Přivítáme také další instruktory, tak jestli máš chuť plánovat trasy a vést svou skupinu lidí, napiš na info@bikeheart.cz. Těšíme se na viděnou!