Odpolední dvouhodinovka - Krkavec na kole - Bikeheart

Odpolední dvouhodinovka – Krkavec na kole

Držím se hesla: “Po práci – legraci,” takže jsme si dneska odpo vyrazili s klukem na fotce na Krkavec. Pro Plzeňáky dobře známý kopec s rozhlednou a anténkou na vrcholu, na který vede spousta cest.

Just Ride!

Z Plzně jezdíme kolem OC Plaza po cyklostezce podél Mže do Radčic, kde jen přejedeme hlavní silnici z Malesic a do kopce kolem excihelny přes pole až k hlavnímu tahu na Vary. Pak to ohnete doleva a sjedete až k Chotíkovskému rybníku. Na silnici se dáte vlevo a dojedete až k odbočce, kde je cedule firmy Morez s šipkou vpravo, kterou následujete. Vyjedete na polňačku a koukáte na tu anténku, jak se na vás z vrcholu usmívá. Pomalu, pomalu, anebo rychle se k ní přibližujete… Napojíte se na červenou TZ a tři, dva, jedna, teď – tradá, jste nahoře! Je to pěkná cesta. Jedna z těch lepších, které tam vedou.

Na vrcholu je otevřené občerstvení, tak se můžete za sportovní výkon odměnit a dát si chvilku voraz, tatranku atd. Pak vyšlápnout pár schodů na rozhlednu, omrknout okolí a zase zpátky na bike.
Kdyby se vám už zachtělo domů, nejkratší cesta je po modré TZ (asfaltka) a přes rybníky (Bolevák a spol.) Nás to bavilo, tak jsme jeli po zelené TZ do Ledců. Je to krásný singlík, který určitě někdy zkuste. Z Ledců jsme jeli přes louku do Horní Břízy, kde je další super Bredyho singlík.


No, pak cesta pokračuje podél kolejí až do Třemošné. Vlastně dvě cesty. Jedna nad a druhá pod kolejemi. Dneska jsme to jeli každý jinou cestou. Vítězem se stal: Jíra! “Takže ta jeho cesta byla určitě kratší…” říkám já. 🙂   

Těch kolejí se držte!

 Z Třemošné už vede cyklostezka kolem rybníků až do Plzně na Rokycanskou. A jste zase doma a o 40 km bohatší! Čas uvedený v názvu tohohle článku berte s rezervou. Jeďte si to svým tempem, hlavně ať si to užijete!